MI želite poslati sporočilo preko twitterja?

nedelja, 22. junij 2014

Odprto pisno gospodu Žerdinu v zvezi s člankom v Miami Herald Word Wires

O nivinarjih in njihovem delu se večkrat hudujemo, včasih upravičeno včasih neupravičeno. Včasih pa si sami zabijejo gol, ko nam dokažejo, da so prešli vsako mejo dobrega okusa.
Eden od takih primerov se je zgodil zelo znanemu novinarju, zato sem se odločil, da mu napišem odprto pismo, ki ga v celiti navajam v tem blogu. Sporni članek pa si lahko ogledate na priloženem linku.

Spoštovani gospod Žerdin,

Pravkar sem prebral članek v Miami Herald Word Wires, pod katerega ste podpisani in nisem mogel verjeti da bi se nekdo, ki je trenutno na položaju urednika spustil tako nizko. Link do članka najbrž dobro poznate. 

Upam, da se zavedate, da Janez Janša nikoli ni bil obsojen zaradi prejema podkupnine. Obsojen je bil zaradi prejema obljube o podkupnini za nekoga tretjega (stranko) in to ne v zneskih,ki jih navajate. Pustimo ob strani dejstvo, da obtožbe po mnenju številnih strokovnjakov nikoli niso bile dokazane. Tudi, če bi bile, bi bil vaš članek zavajajoč, saj vsebuje netočne informacije in sodi v kategorijo obrekovanja. Obrekovanje je po slovenskem kazenskem zakoniku kaznivo. Če pa nekoga obdolžujete kaznivega dejanja, za katerega ni bil obsojen, niti obtožen, pa se celo preganja po uradni dolžnosti. 
Ne vem ali je bil vaš naemn narediti političen spin, le obrekovati kot stara baba, ali pa enostavno niste bili sposobni preveriti informacij iz sicer javno objavljenih sodb. V katerem koli od navedenih primerov se boste težko pogledali v ogledalo in si rekli, da zrete v urednika, novinarja ali moža. 

s spoštovanjem,

Matjaž Janša

Ni komentarjev:

Objavite komentar